Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Κατασκευές – Ζωγραφική

Τα παιδιά διασκεδάζουν με δραστηριότητες που απαιτούν σχεδίαση και κατασκευή.Το να σκέφτεσαι με εικόνες είναι απαραίτητο για σύνθετη λογική.

Ασκήσεις Ανάπτυξης Δείκτη Νοημοσύνης IQ

Η βασική λειτουργία του εγκεφάλου, που ονομάζεται μνήμη εργασίας, μπορεί να αποτελεί βάση για την γενική νοημοσύνη μας, ανοίγοντας την ενδιαφέρουσα πιθανότητα ότι αν μπορέσεις να βελτιώσεις την μνήμη εργασίας, θα μπορούσες να αυξήσεις και τον δείκτη νοημοσύνης σου.

Παιχνίδια στο χώρο

Τα παιδιά ψυχαγωγωγούνται δημιουργικά διαβάζοντας παραμύθια, παίζοντας με ξύλινα ποιοτικά παιχνίδια και συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δραστηριότητες, με την επίβλεψη παιδαγωγού.

Μαθαίνω να διαβάζω & να δημιουργώ

Σκοπός είναι κάθε παιδί να αποκτήσει τις βάσεις και τις ικανότητες ενός ανθρώπου ελεύθερου και δημιουργικού.

Παίζω & Μαθαίνω

Η προσέγγισή μας στη μάθηση και τη διδασκαλία είναι μέσα από το παιχνίδι και την εκπαίδευση του παιδιού στο επίκεντρο.

Επιστημονικές Δραστηριότητες

PC LABS

Η καλή ποιότητα προγραμμάτων και λογισμικών, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (και όχι μόνο) να αναπτύξουν ελλιπείς δεξιότητες όπως αυτές που σχετίζονται με τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την αλληλουχία και την παρατηρητικότητα.

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς.

STEM/STEAM

Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη των Μηχανικών και Μαθηματικά ή αλλιώς ότι είναι είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος.

Digital Arts

Εξειδίκευση, έρευνα και πειραματισμός στον χώρο των σύγχρονων εικαστικών πρακτικών, μέσω της χρήσης διαδραστικών μέσων και υπολογιστών.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η εν λόγω δραστηριότητα καλύπτει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα από τις θετικές επιστήμες (STEM) και οι μαθητές αναπτύσσουν πολλές προσωπικές δεξιότητες.

Αθλητικές Δραστηριότητες

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η ξιφασκία δίνει πολλά οφέλη στην υγεία μας όπως δύναμη και αντοχή, έμφαση στην ευκινησία, στην ετοιμότητα και αύξηση πνευματικής ευελιξίας.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, σεβόμενο την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και το βοηθά να γνωρίσει τον κόσμο του πολιτισμού και της υψηλής παιδείας.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Βελτιώνει τα αντανακλαστικά, το συντονισμό χεριού-ματιού και την ισορροπία, ενώ παράλληλα τονώνει και ενισχύει τους μύες στο άνω και κάτω μέρος του σώματος. Δεν είναι απλώς μια καλή καρδιαγγειακή άσκηση, είναι επίσης μια μεγάλη αερόβια προπόνηση.

ΑΕΡΟΜΠΙΚ-ΧΟΡΟΣ

Δεν ασκεί μόνο το σώμα. Εξευγενίζει και την ψυχή. Ο χορός είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες που ευνοεί τόσο τη σωματική, όσο και τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και τον χαρακτήρα του.